FC Barcelona honlap

Népszerű bejegyzések

2012. április 18., szerda

Pep: "Nehezebb lesz, mint 2009-ben"

Josep Guardiola szerint a Chelsea nem arra fog összpontosítani, hogy visszavágjon a három évvel ezelőtti kieséséért, hanem arra, hogy továbbjusson. Guardiola úgy érzi, a mostani összecsapás sokkal komplikáltabb lesz, mint a 2009-es, mivel a Kékek egy olyan generációval rendelkeznek, amely lassan egy évtizede uralja Európa elitjének a fociját. Pep továbbá válaszolt egy Zlatan Ibrahimovics kijelentéseit firtató kérdésre, valamint elutasította azt, hogy már most a hétvégi Klasszikusra gondoljon.



Mi volt 2009-ben?

"Emlékszem arra a párharca, emlékszem, milyen nehéz is volt. Az első találkozón nagyon nehezen tudtunk helyzeteket kialakítani, a visszavágón pedig Essien gólja után a Chelsea úgy dominálta a meccset a kontrái révén, ahogy kevés csapat tudja még a világon rajta kívül. Aztán jött a kiállítás, fél órán keresztül emberhátrányban játszottunk, de Valdés megmentett minket, s be kell vallani, szerencsések voltunk. Az első év izgalma, szenvedélyessége benne volt abban a két meccsben. Nagyon sokat kellett tennünk azért, hogy döntőbe jussunk."

"Nem tudom, hogy én örültem-e Iniesta góljának a legjobban, de hogy én futottam a legtöbbet, az biztos... Különleges találat volt."

Mi lesz most?

"Úgy vélem, nem a visszavágás a cél, hanem a kvalifikáció a müncheni fináléra. Kevés gól lesz, és nagyon apró részleteken fog múlni, melyik együttes lehet majd ott a döntőben."

"A győzni akarás, a szellemiség, az odaadás ugyanaz, mint 2009-ben. A Chelsea egy korszakos együttes, olyan generáció alkotja, mely már lassan egy évtizede uralja Európát, s egy évtizede küzd a legmagasabb szinten a végső sikerekért. Hasonlóak hozzánk, hiszen nekünk is már egy jó ideje sikerül Európa elitjében maradnunk."

Ibrahimovics kijelentéseiről

"Ibrahimovics ismerhetné annyira a korábbi csapattársait, hogy tudja, egyetlen dolog érdekli őket, ez pedig a labda. Passzolnak, elvesztik, visszaszerzik és ugyanezt ismétlik. A műesések másoknak valók, nem ezek a játékosok csinálják."

Nem érdekli még a Klasszikus

"A nők mindig azt mondják, hogy mi, férfiak nem tudunk egyszerre két dologra figyelni. Ez tökéletes, maradjunk is ennyiben, és ne gondoljunk még a Clásicóra. Már csak azért is így kell tennünk, mert szerda este nehézségeink lesznek, ebben biztosak lehettek. Utána eszünk, pihenünk, és lesz két napunk felkészülni a Real Madrid elleni mérkőzésre."

Boldog az újabb elődöntős szereplés miatt

"Nem fogok beszélni a hosszabbításomról, az ajándék ma az, hogy szerda este a Stamford Bridge egy Chelsea - Barça párharcnak ad otthont. Hálás vagyok a játékosoknak és a klubnak, hogy ismét itt lehetek egy Bajnokok Ligája elődöntőben. Amikor a harmadosztályban elkezdtem edzősködni, ez eléggé elérhetetlennek tűnt, s ez kompenzálja azokat a rossz pillanatokat, amiket át kellett élnünk a szezon során eddig. Csakis a Chelsea elleni összecsapásra koncentrálok, ez az egyetlen dolog, amivel jelen pillanatban foglalkozok, s az érzéseim nagyon hasonlóak ahhoz, amit az első évemben, 2009-ben átéltem."

"A történelem mutatja, hogy a negyedik alkalommal mindig nehezebb nyerni, mint korábban, s ideáig eljutni sem volt egyszerű. Elsőként azért lesz nehéz továbbjutni, mert mi vagyunk a címvédők, és mindenki minket akar legyőzni. Másrészt pedig azért, mert egy olyan együttessel találkozunk, amely tudja, mi fán terem ez a sportág, illetve nem kell neki sok, hogy gólt, gólokat szerezzen."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés